Hosting& domeinnaam registratie

Een eigen website, wat heb je daar voor nodig?

 

Domeinnaam registratie

Een domeinnaam is de naam die je intypt om naar een website te gaan, bijvoorbeeld intertasq.nl. Een domeinnaam is altijd uniek. Er kunnen geen twee partijen zijn met dezelfde domeinnaam.  Het vinden van een goede en gemakkelijk te onthouden domeinnaam, wordt steeds moeilijker. Heel veel domeinnamen zijn al in gebruik. Daarnaast zijn er ook veel domeinnamen die wel commercieel geregistreerd zijn, maar waar niets mee wordt gedaan. Deze domeinnamen kun je proberen te kopen. De vraagprijs is vaak hoog en wij adviseren meestal om een andere domeinnaam te kiezen. Wanneer je er toch geld voor over hebt en de naam per se wilt bemachtigen, helpen wij je bij de onderhandelingen.  

De meeste domeinnamen in Nederland eindigen op .nl. Ieder land heeft zijn eigen extentie. België heeft bijvoorbeeld .be en Duitsland heeft .de. Aan de hand van de extentie kun je vaak zien waar het bedrijf gevestigd is en in welke taal de website zal zijn. Daarnaast bestaan er een aantal algemene extenties zoals .com, .eu, .shop, .app en .tv. Deze worden in Nederland door het MKB nog minder vaak gebruikt. De .nl extentie is in Nederland ver uit het populairst.
Heb je moeite om een goede naam te vinden? Wij weten wat er bij komt kijken en denken graag met je mee. We kunnen de door jou gewenste naam gelijk voor je registreren. Dat kost je bijna niets.  

Hosting

bel onsWanneer je een domeinnaam hebt geregistreerd en je een website af is of ontwikkeld wordt, heb je een plek nodig om je website te plaatsen. Alle bestanden van je website moeten op een webserver komen te staan. Je hoeft geen eigen webserver aan te schaffen, want je kunt vanaf € 150,- per jaar een deel van onze Intertasq webserver huren. Dit heet 'hosting'. Wij hosten jouw site op moderne, optimaal beveiligde en snelle webservers. Wij garanderen je dat je website 99,9% van de tijd bereikbaar is.

Wanneer je meer informatie nodig hebt over technische details, kun je ons er altijd naar vragen. Maar waarschijnlijk vind je het interessanter dat alles het gewoon doet. Je kunt de techniek met een gerust hart aan ons overlaten :)